Hogyan lehet partner?

 

 1. Technikai meghatározók:

A felhasználónak szüksége van egy Android rendszerben működő telefonra vagy egy UniPoint hűségkártyára. Az alkalmazást a felhasználó letöltheti a PlayStor-ból, vagy igényelhet kártyát a partnerüzletben illetve a lukacsl@mediaromania email címen. Erre a kártyára felkerül az üzlet lógója, és a kártya minden UNIPoint elfogadó helyen érvényesíthető.

A partner üzletben szükség van egy tabletre, amely pontkiadó vagy elfogadó egységként működik, amelyet az UniPoint rendszer működtetői biztosítanak a szerződés aláírásakor.  Továbbá szükség van egy wifi hálózatra, amely segítségével kommunikál a tablet az UniPoint szerverrel. Ha a fenti feltételek teljesülnek úgy felhasználói, mind elfogadói oldalon, akkor máris indulhat a pontgyűjtés.

 1. A rendszer működése pontgyűjtő módban:
 2. A rendszer működési elve:

            Vásárláskor, a kasszánál kifizetett pénzösszegnek megfelelően hűségpontokat lehet gyűjteni. A partnerüzlet szerződésben foglalva határozhatja meg milyen feltételekkel ad hűségpontot a vásárlónak. A pont értéke a lej értékhez van megfeleltetve.

         A vásárlás értékéhez viszonyítva, pontgyűjtéskor a partnercég egy X %-os kedvezményt ad a vásárlásból. Ha például 100 lej értékből, 5%-os kedvezményt nyújt, akkor a telefonban vagy a kártyáján 5 pont fog megjelenni. A levásárláskor 1 pont 1 lejnek felel meg. Az összegyűjtött pontokat a felhasználó bármikor beválthatja, vagyis a pont, lejnek megfelelő értékével vásárolni tud. Gyakorlatilag nem történik más, mint egy jövőbeni kedvezmény összegyűjtése, és annak a jövőben történő levásárlása. A vevő azonnal megkapja a vásárlás megtörténtekor az X %-os kedvezményt, és az egy későbbi időpontban egy későbbi vásárlás esetén, levonható a vásárlás végösszegéből. A pontok csak abban a partnerüzletben válthatóak vissza, ahol azt kapta.

 1. Vásárlás vagy kifizetés lebonyolítása:

         A pénztárgépnél összegzik a vásárlás értékét. A vásárlás összegének, illetve az üzleten belül lefektetett pontrendszer szabályozásnak megfelelően a vevő a pénztárgépnél elhelyezett tablet segítségével beszkenneli a telefonján vagy a kártyáján lévő QR kódot.  Ez az érték bekerül a telefonba vagy a kártyára.

         Ha a vevő úgy dönt, hogy értékesíti pontjait akkor a következő az eljárás a kasszagépnél elhelyezett tablet segítségével:

 1. Ha jóváírás lehetősége van a partnerüzletben, akkor a vásárlása értékéből levonódik az abban az üzletben addig összegyűjtött pontjainak az értéke. Ha pl. a vásárlás értéke a jóváíráskor 100 lej és Önnek van 30 pontja, akkor összesen csak 70 lejt fizet.
 2. Ha ajándéktárgyra való visszaváltás van az egységben, akkor, válasszon az üzletben, az UniPoint játék keretében elhelyezett akciós termékek közül. Fizetésnél a termék mellé rendelt pont értékét levonjuk az a partnerüzletben összegyűjtött pontjaiból. Ha például Ön el szeretné vinni a kiválasztott ajándékcsomagot melynek pontértéke 30 és Önnek van 40 pontja, akkor viheti az ajándékot és marad 10 pontja.

A partnerüzlet dönti el, melyik visszaváltási módszert szeretné alkalmazni.

 

 1. A rendszer előnyei
  • Azok, akik csatlakoznak ehhez a rendszerhez, ennek az innovációnak válnak részeseivé, fidelizálva a már meglévő vásárlókat, de új vásárlókat is tudnak bevonzani az úgynevezett „z” és „y” generáció tagjaiból. A Z generáció tagjai pedig a sokszorosan felhasználható plasztik kártyával érhetőek el, ugyanis egy kártya használható minden UNIPoint partnernél.
  • A rendszer talán egyik legnagyobb előnye a költség hatékony tulajdonsága. A nyomtatott könyvecske formájában kivitelezett hűségrendszerek esetén, minden költség előre jelentkezik és nem is lehet teljes pontossággal meghatározni; előre el kell készíteni a pontgyűjtő könyvecskéket és az abba beragasztandó pontocskákat, egy előre nem látható mennyiségben, amit előre kell kifizetni. A mi esetünkben a költségek nagy része utólag jelentkezik, és kötve van a pontokban kiosztott forgalomhoz. A mobiltelefonos felhasználók esetén egy nagy előny az, hogy az emberek majdnem minden esetben maguknál tartják, magukkal viszik a telefonjukat, a vásárláskor is. Ezért a pénztárgépnél, való fizetésnél náluk van, ezért nagyon hatékony a rendszer. A mi esetünkben majdnem 100%-os a hűségrendszer kihasználtsága, a telefon fizikai jelenléte miatt.
 • A hagyományos plasztik kártyás pontgyűjtő rendszerek nagy többségében, nem lehet megnézni a rendelkezésre álló pontokat. A mi rendszerünk esetén, ez bármikor megnézhető; vásárlás előtt, utána.
 • Ajándék pontokat lehet adni a felhasználóknak az akciós QR kód segítségével, amelyet egy későbbi vásárlás esetében felhasználhat. Ebben a formában új vevőket is becsábíthat az egységébe, akik fel szeretnék használni az ajándékba kapott pontértéküket.
 • A pénztárgéphez csatolt „tablet”, ha nincs hűségpont kiadó vagy visszaváltó üzem módban, egész idő alatt reklámhordozóként is használható; saját promóciókat lehet futtatni a tablet képernyőjén.

 

Számos egyéb előnnyel is rendelkezik az UniPoint rendszer. Mindenképpen az a legfontosabb cél, hogy a helyi gazdaságot erősítsük. Hogy a vevők a helyi partnerüzletekben vásároljanak. Fontos, hogy minél több partnerüzlet kapcsolódik a rendszerhez annál nagyobb vevőkört tudnak együtt generálni. Ha minden partnerüzlet kibocsájt 100 kártyát az 20 egység esetében 2.000 forgalomban lévő UniPoint kártyát jelent. Megoszlanak a költségek és megnövekedik a felhasználók köre. Minden egység által kibocsájtott kártya, bármely egységben felhasználható pontgyűjtésre. De az összegyűjtött pontok csak ott használhatóak fel ahol azok ki lettek bocsájtva.

 

Keressen minket! lukacsl@mediaromania.ro